Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , ,

Πρώτο Βήμα (6 μήνες πρίν)Μια μοναδική εμπειρία

Όταν ξεκίνησα την έρευνα για να βρω το νυφικό των ονείρων μου, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι εάν κατέληγα σε ένα χειροποίητο φόρεμα, η διαδικασία  θα ήταν τόσο όμορφη και δημιουργική!

Μπαίνοντας στο ατελιέ της Victoria Kyriakides, στο κέντρο του Κολωνακίου, νομίζεις ότι μπαίνεις σε έναν χώρο τέχνης. Όλα είναι τόσο προσεγμένα και η vintage-esque, διακόσμηση την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια, σε κάνει να θες να μείνεις εκεί για ώρες.

Ξεκινώντας το ραντεβού, η Victoria με έκανε να νιώσω πολύ άνετα, συζητώντας για τις λεπτομέρειες του γάμου, οι οποίες θα μας βοηθούσαν να καταλήξουμε στο ιδανικό νυφικό, λαμβάνοντας υπόψιν το χώρο, το χρόνο και πάνω απ’ όλα το τι σημαίνει αυτή η στιγμή για μένα! Κάθε φόρεμα που δοκίμασα, ήταν τόσο ανάλαφρο σαν αέρα, ενώ  το μετάξι επάνω μου, μου έδινε την αίσθηση του ονείρου! Δοκιμάσαμε μερικά φορέματα, είδαμε υπέροχες δαντέλες και τελικά, επιλέξαμε από την collection, το σχέδιο και τα υφάσματα στα οποία θα βασιζόμασταν για να χτίσουμε το νυφικό μου φόρεμα, το οποίο θα φτιαχνόταν ακριβώς στα δικά μου μέτρα και φυσικά με γνώμωνα τη δική μου προσωπικότητα!

Πρώτη Πρόβα (5-4 μήνες πρίν)

Ήδη μετά από εκείνο το ραντεβού ανυπομονούσα για την πρώτη πρόβα μου, η οποία θα γινόταν σε διάστημα περίπου 2 μηνών- επειδή από τη στιγμή που δίνονται οι παραγγελίες των ειδικών χειροποίητων, αυθεντικών δαντελών και άλλων υλικών στη Γαλλία- απαιτείται κάποιος χρόνος. Τα περισσότερα σχέδια στα υλικά θα κατασκευάζονταν ειδικά για τον οίκο V.K.! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η δημιουργική και μαγική, αυτή διαδικασία είχε τόση προετοιμασία πρίν φτάσει η πρόβα μου!

H πρώτη πρόβα, επιτέλους, ξεκινά! Το φόρεμά μου, το οποίο σ’ αυτή την πρόβα είναι από toile, χρειάστηκε μία ολόκληρη εβδομάδα δουλειάς στο χέρι σε διάφορα στάδια από όλο το προσωπικό προκειμένου να τρυπωθεί. Κι όλα αυτά; Για να είναι έτοιμο να εφαρμοστεί και να σμιλευτεί σαν γλυπτό επάνω μου, ώστε να βγει το »καλούπι» μου, όπως μου εξήγησε η ίδια η σχεδιάστρια!

Περιμένοντας με ανυπομονησία για την επόμενη Πρόβα (3 μήνες πριν)

Η γλυκιά αναμονή του ενός μήνα τελειώνει και πάμε για την δεύτερη πρόβα, η οποία αυτή τη φορά γίνεται απευθείας στο μετάξι και αρχίζει η υπέροχη διαδικασία εφαρμογής με την τεχνική του  moulage, πάνω στο σώμα μου, από την ίδια την V.Kyriakides. Είναι τόσο σημαντικό να έχεις από πάνω σου, σε κάθε βήμα της διαδικασίας, την ίδια την σχεδιάστρια, ώστε να βελτιώνει συνέχεια την κάθε λεπτομέρεια με τον μοναδικό τρόπο της.

Ένα βήμα ακόμα (σχεδόν 2 μήνες πριν)

Ακόμη ένας μήνας περνά και αφού έχουν έρθει τα extra υλικά από την Γαλλία για το φόρεμά μου, επιτέλους έρχεται και η τρίτη πρόβα! Το φόρεμα αρχίζει να δείχνει έτοιμο, όμως δεν είναι… Έχει, ακόμη πολλή χειροποίητη δουλειά προκειμένου να φινιριστεί και να ετοιμαστεί, για την πρόβα generale, που θα γίνει περίπου… σε ακόμη ένα μήνα!

Αφού εφαρμόστηκε το μετάξι σε κάθε σημείο του σωματός μου έτσι ώστε να κολακεύει τη γραμμή μου και να »κρύβει» όποια ατέλεια, έρχεται η σειρά της υπέροχης χειροποίητης δαντέλας, να στολίσει μοναδικά το φορεμά μου! Δίνονται τόση αγάπη και φροντίδα σε κάθε φύλλο υφάσματος, στο τελείωμα, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι και να νιώθεις το ίδιο υπέροχα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά!

Πρόβα generale (7-15 ημέρες πριν)

Πρόβα generale, λοιπόν και όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία! Μένουν οι μικρές λεπτομέρειες και το νυφικό μου είναι έτοιμο για τη μεγάλη στιγμή! Μπαίνουν οι τελευταίες μαγικές  πινελιές σε αυτό το πραγματικό έργο τέχνης που δημιούργησε η V.K. ειδικά για μένα και την ομορφότερη στιγμή μου με τον άνθρωπο της ζωής μου. Σιγά σιγά αυτή η πραγματικά μοναδική διαδικασία φθάνει στο τέλος της αν και δεν κρύβω πως εύχομαι να συνεχιζόταν κι άλλο!

The dance of romance/ To be loved  / a love story begins (1 ώρα πριν)

Τη μέρα του γάμου, όλα είναι τέλεια.  Το νυφικό μου με περιμένει έτοιμο να το φορέσω και να εντυπωσιάσω. Με βοηθούν οι φίλες μου, με τον τρόπο και την προσοχή που μας έχει δείξει η V.K., και ξεκινώ με το μόνο άγχος μου να κερδίσω τον καλό μου για δεύτερη φορά!!!

Advertisements